Kayseri Gastronomi Günleri’nde Turizme Büyük Katkı

Kayseri, 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Gastronomi Günleri ile lezzet şölenine ev sahipliği yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen etkinliğe Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada gastronomi festivallerinin Kayseri’nin turizmine büyük katkı sağladığını vurguladı. 2023-2024 yılları arasında şehirdeki turist sayısında 115 bin artış yaşandığını belirten Çiçek, bu başarının Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım çalışmalarına bağlı olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Kayseri’yi gastronomi alanında daha da ileriye taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yakın zamanda tamamlanacak olan 6 bin metrekarelik Mutfak Sanatları Merkezi ile şehrin gastronomik potansiyelini daha da güçlendireceklerini söyledi.

Gastronomi ile ilgili bu yazıda Kayseri ilimizde gerçekleştirilen ve turizm için oldukça faydalı bir çalışma olan etkinlik hakkında detaylı bilgi verildi. Umarız bu yazımızı ve diğer yazılarımızı da beğenirsiniz.

“Kayseri Gastronomi Günleri’nde Turizme Büyük Katkı” üzerine bir yorum

Yorum yapın